Dorpscafé & dartstoernooi
25 maart 2023

Voor het eerst in de Lovenjoelse geschiedenis werd een Dorpscafé met dartstoernooi georganiseerd door een samenwerking tussen de KF Kunst en Vermaak en de Landelijke Gilde, beiden uit Lovenjoel.

De aanleiding tot organisatie van dit evenement was een proefmoment van een nieuw bier, de Bierbeek Saison, waarvan de inwoners zelf de smaak konden kiezen. Deze proefbrouwsels werden gebrouwen door de Dorpsbrouwerij Bierbeek.
Er werden drie recepten voorgeschoteld aan alle aanwezigen, en op basis van die smaaktest werd de Bierbeek Saison gekozen. De Saison wordt in elk geval een fris, kruidig en hoppig biertje, met een alcoholpercentage rond de 5%.

En het was warempel over de koppen lopen! Het maximaal toegestane darts teams schreven zich in, 16. Er werd door 171 personen geproefd en gestemd. Het oordeel is duidelijk. 57% koos voor bier 2. Over alle leeftijdsgrenzen kreeg dit bier de grootste voorkeur. “Mooie balans”. “Top”. “Harmonieus”.
De Bierbeek Saison wordt nu gebrouwen en zal definitief gelanceerd worden met de Pinksterfeesten 2023!

Het was een leuke en geslaagde avond met een fijne samenwerking tussen de 3 verenigingen, onze fanfare, de Landelijke Gilde en de Dorpsbrouwerij.
De gezamenlijke missie “mensen samenbrengen” was meer dan geslaagd!...Dorpscafé & dartstoernooi 2
23 maart 2024