Instrumentenvoorstelling en Kerstmarkt (kleine fanfare)
22 december 2023
Voor het tweede jaar op rij zorgde de Kleine Fanfare voor een muzikale start van de kerstvakantie in de Sint-Pietersschool in Korbeek-Lo.

In de namiddag dompelden een aantal muzikanten van de fanfare de leerlingen van het eerste en tweede leerjaar onder in een heus muziekbad. In kleine groepjes maakten zo’n 50 kinderen kennis met de fanfare-instrumenten: van de kleinere kopers en de saxofoons tot het slagwerk en het grote geweld van de tuba’s en trombones. Vooral die laatste groep maakte veel indruk. Maar we zagen ook veel verwonderde gezichten bij het aanschouwen van al die blinkende instrumenten en het horen van de warme klanken. 

En natuurlijk mochten de leerlingen ook zelf aan de slag. Wat ritme-spelletjes op het slagwerk, uit volle buik blazen op een sax of trompet en eens voelen aan al die toetsen en knoppen. Soms wat aarzelend, maar ook vol trots als er na wat proberen klank uit een instrument kwam. 

Als afsluiter speelde de Kleine Fanfare tijdens de kerstmarkt, georganiseerd door het oudercomité. De kinderen uit het eerste en tweede leerjaar stonden op de eerste rij te luisteren naar de kerstliedjes, en hier en daar ontwaarden we zelfs wat danspasjes bij de swingende nummers. 

Het was een meer dan geslaagde en deugddoende namiddag en avond, waarop we hopelijk enkele jonge zielen aangestoken hebben. Al wie nieuwsgierig is naar meer, verwelkomen we op de open repetities van de Kleine Fanfare op vrijdag 19 en 26 januari. Tot dan?


Mee over zee
16 april 2023